f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

You may like:

Taller de Guió de Curtmetratge

Taller de Guió de Curtmetratge

Escola Universitària ERAM

8 hores

Div de 16:00 a 20:00 / Diss de 9:30 a 13:30

19-02-2021- 20-02-2021

L’Objectiu del taller consisteix en el desenvolupament i l’escriptura d’un curtmetratge personal i original.

Durant 8 hores tractarem tots els passos i processos que ens porten des de la idea original fins al final draft del nostre projecte.

Es tractaran aspectes teòrics, s’analitzaran curtmetratges i també es treballarà amb el material de cadascú.

Començant des de zero, indagarem amb les inquietuds personals del creador/a per acabar trobant un tema i una tesi (punt de vista sobre el tema) en la que es regiran els curtmetratges per crear.

Ja pactada la tesi es passa al disseny de personatges. Buscant referents reals i partint dels arquetips, cal trobar la persona adient que estirarà de la nostra història. Alhora aprendrem mecanismes i utilitzarem eines per fer dels nostres personatges, les persones úniques i perfectes per la nostra història.

Analitzarem inicis i finals de curtmetratges per captar la importància que tenen el desenvolupament i el desenllaç de les peces de curta durada.

I ja definits, toca començar a treballar sobre pissarra els passos dramàtics, les escenes i l’escaleta, per acabar-ho plasmant tot en un tractament i unes fitxes d’escena. En aquestes fitxes definirem la visió objectiva i la visió subjectiva, és a dir, el text i el subtext de les nostres obres.

Finalment tocarà passar al procés de dialogar.

 

Per la primera sessió vull que escriviu.

  • Necessiteu sortir al carrer i fixar-vos amb tot allò que us envolta.
  • Apunteu qualsevol cosa que veieu i us pugui semblar interessant: -”Una senyora gran escridassa el seu gos perquè tira de la corretja…”
  • D’això en direm visió objectiva.
  • Després reflexioneu sobre tot allò que heu fotografiat amb paraules: -”El gos és l’únic ésser que li queda i l’aguanta…”
  • D’això en direm visió subjectiva.
  • Hem de reflexionar sobre tot allò que veiem i ens inquieta. Deixar de mirar-nos el melic per escriure històries que tinguin el nostre punt de vista personal i que també arribin a les altres persones.